Magnus blogg

Personliga anteckningar från livet och tjänsten om teologi, tro och kyrka

VAD GICK NI UT I ÖKNEN FÖR ATT SE?

VAD GICK NI UT I ÖKNEN FÖR ATT SE?

Idag när vi ofta diskuterar frågorna om att göra kyrkan tillgänglig, anpassad och relevant så kanske vi ska meditera över frågan som Jesus ställer: Vad var det som drog folket ut i öknen för att bekänna sina synder och omvända sig?

GUD HAR GETT MIG KROPP OCH SJÄL

GUD HAR GETT MIG KROPP OCH SJÄL

Han beskyddar mig för allt farligt och bevarar mig för allt ont. Allt detta gör han endast på grund av sin faderliga godhet och barmhärtighet, utan att jag på något sätt förtjänat det.

KROPPSLIG KRISTENDOM 

KROPPSLIG KRISTENDOM 

Ofta hamnar det känslomässiga och det kognitiva, liv och lära, i motsatsförhållande inom kristendomens olika traditioner och betoningar. Men det som håller ihop det är det kroppsliga.

VAD ÄR DET VI VÄNTAR PÅ?

VAD ÄR DET VI VÄNTAR PÅ?

Genom inkarnationens stora mirakel kommer Guds Son till jorden och blir denne någon för vår skull och tar vår plats under lagen. Hela Jesus liv och gärning, från befruktningen till hans död, var ställföreträdande till sin natur.

VAD HAR SYNDEN MED JULSTÄMNING ATT GÖRA?

VAD HAR SYNDEN MED JULSTÄMNING ATT GÖRA?

Låt oss inte väja för talet om synden i rädsla för att det ska förstöra julstämningen. Snarare är det förutsättningen för den verkliga julstämningen – nämligen att vi firar frälsaren och befriarens ankomst som skänker syndernas förlåtelse. 

OKET SOM INTE TYNGER

OKET SOM INTE TYNGER

För en mer nutida bild skulle vi kunna använda oss av livräddningsbojen, den som lämpligt kallas för frälsarkrans. Det är nämligen inte människan som bär livbojen utan livbojen som bär människan. Där i frälsarkransen får hon erfara vila och ro för sin själ.   

HÅLL I! HÅLL UT! HÅLL FAST!

HÅLL I! HÅLL UT! HÅLL FAST!

Hebreerbrevets författare manar även oss: »Låt oss orubbligt hålla fast vid hoppets bekännelse, ty den som har gett oss löftet är trofast« (Heb 10:23). Här ges en skymt om vad som är själva kampen, men även grunden för hoppet och att hålla ut – nämligen att han som har gett oss löftet är trofast. Det är precis detta som kampen utgörs av. Kan man lita på Gud och hans löfte, speciellt när det verkar dröja?

Podcast

Ett samtal om helkyrklighet

Kalender & uppdateringar

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.